1. De bestrijding van drugshandel, diefstallen met geweld en het onveiligheid (sgevoel) doormiddel van « meer blauw op straat » en het gebruik van moderne, effectievesurveillancetechnieken, en meer in het bijzonder in en rond « drugshotspots ».
2. De ontwikkeling van BuurtInformatieNetwerken (BIN) in samenwerking met de wijkcomités ende politiezone in de verschillende wijken van Vorst die geconfronteerd worden met eenonveiligheidsproblematiek (St-Antonius, St-Denijs, Union, Stuart Merril/JB Baeck en Jupiter omer maar enkele te noemen die recent in het nieuws zijn gekomen).
3. De volwaardige heropening van het commissariaat « Schaatsstraat » (24u/24 en 365 dagen)zodat de Vorstenaren een klacht daar kunnen indienen, zelfs gedurende de nacht, en zo eenlokale verankering van onze politie te verzekeren.
4. Het behoud en versterking van vier politiepatrouilles die voortdurend rondrijden op hetgrondgebied van Vorst / St-Gillis.
5. De verhoging van bewakingscamera’s op gevoelige plekken.
6. De systematisering van het gebruik van de bodycam door politie-agenten bij een interventie,wat gunstig is voor alle betrokkenen.
7. De ontwikkeling van de « Security by Design »-benadering in bepaalde probleemwijken : eenmethode om de openbare ruimte te heraanleggen met het oog om de veiligheid en de socialecohesie te verhogen aan de hand van concrete en fysieke aanpassingen.
8. De herinvoering van een nabijheidspolitie-een heid die zich specifiek bezighoudt met de bestrijding van zgn. “kleine criminaliteit”, het dealen, het lastigvallen in de openbare ruimteen diefstal met geweld.
9. In het kader van de opening van een instelling voor minderjarige delinquenten in onze gemeente, de invoering van een comité die samengesteld is uit de politie de gemeentediensten en de instelling zelf. Zij treden in overleg en luisteren naar de buurtbewoners om niet alleen hen te informeren over de veiligheidsmaatregelen met betrekking tot de jongeren in de instelling maar ook alle beslissingen die de politie neemt om de wijk aangenaam en kalm te houden.
10. Een audit uitvoeren over de organisatie van de Politiezone Zuid om de werking te verbeteren
11. Om de indiening van de online klachten beter te behandelen door middel van de verwerkingvan deze klachten in het ‘Integrated System for Local Police’, het informaticasysteem van depolitie. Zo worden alle signalementen verwerkt in de politiedatabase in plaats van devergeetput.
12. Een samenwerking opzetten tussen het verenigingsleven en de politiezone in kader van eeninformatie-en preventiekanaal inzake intrafamiliaal geweld.
13. Dialoog herstellen tussen onze jongeren en de politie aan de hand van sport- (rugby,toernooien, voetbal,…) of culturele activiteiten of uitwisselingsmomenten.
14. Een ontmoetingsdag over preventie en veiligheid organiseren voor de kinderen uit de basis-en secundaire scholen waarbij ze kunnen kennismaken met de verschilende beroepen uit dezesector (agent, brandweer, dokter, magistaat, ambulancier, straathoekwerker).
15. Een nultolerantie hanteren tegenover racistische en antisemitische daden door vorming of hetweghalen van grafitti, affiches, stickers met haatdragende boodschappen.
16. Het verbeteren van de opvang voor vrouwen die slachtoffer van geweld zijn door vorming en sensibilisering bij de politiediensten.
This is some text inside of a div block.